1. Géndiagnosztika

1. Géndiagnosztika

Az akkreditált külföldi labor segítségével a teljesen fájdalommentesen levett mintából elvégezzük a DNS kivonását, majd a megfelelő gének tipizálását. Szakértőink elemzik a nyers eredményeket, amelyekből többek közt kiderülhet:

 • pontosan milyen étrenddel érhető el a vágyott testsúly
 • melyik a leghatékonyabb edzéstípus
 • melyek a genetikailag kódolt negatív adottságaink, melyek táplálkozással kivédhetőek, így például a laktóz- és glukózintolerancia
 • a zsíranyagcsere bizonyos sajátsságai? okoznak-e zsírintoleranciát
 • a szénhidrát-anyagcsere rendellenessége miatt kialakulhat-e szénhidrát- vagy glukózintolerancia, illetve inzulinrezisztencia

Pár példa konkrét gének alapján

A szénhidrát- és zsíranyagcsere – így végső soron a testsúly szabályozása – számos gén, így a APOA2, FABP2, FTO, stb. együttes hatásával alakul ki. Ezek meghatározzák többek közt, hogy milyen szénhidrát-, illetve zsírbevitel mellett milyen mennyiségű zsírszövet, mennyi idő alatt alakul ki, illetve fordítva, a már felépült zsírszövet milyen gyorsan mobilizálható és bontható le.

A táplálkozás komplex módon hat teljesítményünkre, nem mindegy, milyen anyagokat, mikorelemeket, vitaminokat és antioxidánsokat juttatunk szervezetünkbe, illetve ezeknek mi az optimális mennyisége. Egyes gének (VDR, MTHFR) variánsai megnövelik testünk igényét egyes vitaminok (D- vitamin, B-vitaminok) iránt, míg mások (TNF, SOD2, CAT) alulműködése fokozott antioxidáns-bevitelt tesz szükségessé.

Előfordulhat, hogy a méregtelenítés és kiválasztás során a szervezet nemcsak a káros anyagokat eliminálja, hanem a hasznosakat is, ennek ismerete fontos lehet a megfelelő táplálék-kiegészítők kiválasztásához.

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése

Az általunk készített GFT-ben a sportorvoslás tudományának, valamint a genetikai kód ismeretének ötvözésével részletes táplálkozási programot, illetve a mozgásra vonatkozó ajánlásokat állítunk össze.

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése
3. Személyes konzultáció

3. Személyes konzultáció

A genetikai teszteredményt, valamint a kidolgozott GFT-t egy 45 perces konzultáció során részletesen ismertetjük és orvosunk válaszol a felmerült kérdésekre. Elmagyarázzuk a diagnosztikai következtetéseket, végigvesszük a feltárt problémákat.

A csomaghoz választható további szolgáltatások

Update konzultáció

1

Normál vizitídj ellenében újra eljöhetsz hozzánk, átbeszéljük, hol tartasz, milyen további módosításokra lenne szükség, válaszolunk az időközben felmerült kérdéseidre

Edzésterv

2

Részletes edzésterv vagy kiegészítő edzésterv készítése

Ajánlás

3

Személyi edzőt, dietetikust ajánlunk, akivel együttműködünk a GFT megvalósítása érdekében


 
 • MOM Szent Magdolna magánkórház
 • 1123 Budapest,
  Alkotás utca 53.
  MOM Park, II. emelet