1. Géndiagnosztika

1. Géndiagnosztika

Az akkreditált külföldi labor segítségével a gyermektől a fájdalommentesen levett mintából elvégezzük a DNS kivonását, majd a megfelelő gének tipizálását. Szakértőink elemzik a nyers eredményeket, amelyekből többek közt kiderülhet:

 • melyek a gyerek veleszületett adottságait, így nemcsak erősségei, de a gyengéi is
 • hogyan alakul majd felnőttkori lehetséges teljesítőképessége
 • hogyan épüljön fel a neki való edzésmunka
 • a fejlődő szervezetük miatt náluk különösen oda kell figyelni a táplálkozással kivédhető, kódolt hibákra, így a laktóz- és glukózintoleranciára,
 • a zsíranyagcsere bizonyos sajátosságai okoznak-e zsírintoleranciát

Pár példa konkrét gének alapján

A szénhidrát- és zsíranyagcsere – így végső soron a testsúly szabályozása - számos gén ADRB2, FTO, PPARG, stb együttes működése révén alakul ki. Ezek meghatározzák, hogy milyen szénhidrát és zsírtartalmú étrend mellett milyen mennyiségű zsírszövet, mennyi idő alatt alakul ki, illetve hogy a már felépült zsírszövet, milyen gyorsan mobilizálható és bontható le.

Meghatározzuk, milyen vitaminokat, táplálékkiegészítőket adjunk a gyereknek: hiszen egyes gének (VDR, MTHFR) mutáns változatai megnövelik testünk igényét egyes vitaminok (D- vitamin, B-vitaminok) iránt, míg mások (TNF, SOD2, CAT) alulműködése fokozott antioxidáns bevitelt tesz szükségessé.

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése

A gyerek esetében javaslatot adunk arra, hogy a sportorvoslás tudományának, valamint a genetikai kód ismeretének ötvözésével milyen táplálkozási programot kövessen, illetve a mozgásra nézve is konkrét tanácsokat adunk. Ha sportágválasztás előtt áll, a genetikai háttér feltérképezése alapján meg tudjuk mondani, a kiszemelt sport passzol-e az adottságaihoz.

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése
3. Személyes konzultáció

3. Személyes konzultáció

A genetikai teszteredményt, valamint a kidolgozott genetikai alkalmassági javaslatot egy 45 perces konzultáció során részletesen ismertetjük a szülő számára és orvosunk válaszol a felmerült kérdésekre. Elmagyarázzuk a diagnosztikai következtetéseket, végigvesszük a lehetséges buktatókat.

A csomaghoz választható további szolgáltatások

Update konzultáció

1

Normál vizitídj ellenében újra eljöhetsz hozzánk, hogy átbeszéljük, hol tart a gyerek, milyen további módosításokra lenne szükség és válaszolunk az időközben felmerült kérdéseidre

Ajánlás

2

Személyi edzőt, dietetikust ajánlunk, akivel együttműködünk az ajánlásaink megvalósításában – ezt különösen akkor ajánljuk, ha a gyermek túlsúllyal vagy más problémával küzd!

Ajánlás

3

Táplálkozási programot, illetve a mozgásra vonatkozó ajánlásokat állítunk össze


 
 • MOM Szent Magdolna magánkórház
 • 1123 Budapest,
  Alkotás utca 53.
  MOM Park, II. emelet