1. Géndiagnosztika

1. Géndiagnosztika

Az akkreditált külföldi labor segítségével a teljesen fájdalommentesen levett mintából elvégezzük a DNS kivonását, majd a megfelelő gének tipizálását. Szakértőink elemzik a nyers eredményeket, amelyekből többek közt kiderülhet:

 • hogyan fejlődhetsz egészségesen, dopping nélkül
 • melyik a legbiztonságosabb és egyben legeredményesebb edzésmódszer
 • hogyan oszd be energiádat és idődet az edzések során
 • hogyan reagál szervezeted az egyes bevitt makrotápanyagokra
 • hogyan érhetsz el fogyást vagy tömegnövelést

Pár példa konkrét gének alapján

A DNS egyedisége miatt mindenki másképp reagál a különféle edzésformákra, így gének egész sorozatának (ACE, ADRB2, PPARGC1A, ACTN3 stb.) egymásra hatása dönti el, hogy milyen típusú izomzatot, illetve ezt milyen sebességgel tud felépíteni a szervezet. Ahogy az is adott, mindez inkább dinamikus, rövid távú erőkifejtésre vagy állóképességi edzésmunkára tesz bennünket alkalmassá.

A sportsérülések kivédésében is szerepet játszanak génjeink: a COL5A1, GDF5, LCT gének egyes változatai különböző sérülékenységre tesznek hajlamossá. Ha ennek tudatában vagyunk, akkor a megfelelő, protektív gyakorlatok alkalmazásával ezek elkerülhetőek az edzések során.

A TNF, IL6R, stb. génekből pedig megállapítható, hogy az edzések között milyen hosszúságú pihenési periódusokat érdemes beiktatni és – a CYP1A2, GSTM1, SOD2, stb. alapján - milyen ütemben képes a szervezet az edzések során felhalmozódott méreganyagokat eltávolítani

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése

Az általunk készített GFT-ben a sportorvoslás tudományának, valamint a genetikai kód ismeretének ötvözésével részletes ajánlásokat teszünk a sportolónak arra, hogyan alakítsa ki, vagy ha már van, hogyan módosítsa edzésmódszerét.

2. Genetikai fejlesztési terv (GFT) készítése
3. Személyes konzultáció

3. Személyes konzultáció

A genetikai teszteredményt, valamint a kidolgozott GFT-t egy 45 perces konzultáció során részletesen átbeszéljük a sportolóval – akár edzőjét bevonva - és orvosunk válaszol a felmerült kérdésekre. Elmagyarázzuk a diagnosztikai következtetéseket, végigvesszük a személyes barriereket, amelyek fejlődése útjában állnak, akár az életmód területén, akár a gondolkodásban vannak ezek az elakadások.

A csomaghoz választható további szolgáltatások

Update konzultáció

1

Normál vizitídj ellenében újra eljöhetsz hozzánk, átbeszéljük, hol tartasz, milyen további módosításokra lenne szükség, válaszolunk az időközben felmerült kérdéseidre

Részletes edzésterv vagy kiegészítő edzésterv készítése

2

Még profi sportolók számára is hasznos lehet a genetikai kódok alapján például annak meghatározása, hogy az edzés milyen elemeket tartalmazzon, hogyan épüljön fel az aerob, anaerob, illetve flexibilitást fejlesztő gyakorlatok aránya, vagy a rezisztenciatréningnél az ismétlés és szériaszám

Ajánlás

3

Személyi edzőt, dietetikust ajánlunk, akivel együttműködünk a GFT megvalósítása érdekében


 
 • MOM Szent Magdolna magánkórház
 • 1123 Budapest,
  Alkotás utca 53.
  MOM Park, II. emelet