Alapítók

Dr. Gógl Álmos

Dr. Gógl Álmos

Sportorvos

Bemutatkozás

Dr. Gógl Álmos vagyok, a Sport&Balance Sportegészségügyi Centrum vezető orvosa, ezzel párhuzamosan alapító-cégvezetőként a Sportgenetika Kft.-ben az orvosi területért felelek. Sport-, sürgősségi- és családorvoslás területen van tapasztalatom, melyet Magyarországon kívül Angliában szereztem, 2018 januárjától kizárólag itthon praktizálok. A brit University of Bath-on szerzett posztgraduális diploma mellett a legkülönfélébb képzések segítségével bővítem folyamatosan a tudásomat. Korábban magam is versenyszerűen sportoltam, nemzetközi szinten sikerült kvalifikálnom. Így nem véletlen, hogy korábban a Vitorlás Szövetség, jelenleg a Magyar Karate Szövetség Olimpiai Válogatott keretorvosa vagyok.

Dr. Tánczos Balázs

Dr. Tánczos Balázs

Igazságügyi genetikus szakértő

Bemutatkozás

Dr. Tánczos Balázs vagyok, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központban dolgozom igazságügyi szakértőként, évente több száz ügyben adok genetikai szakvéleményt. Így a Sportgenetika Kft. alapító-cégvezetőjeként a genetikai szakterület tartozik hozzám. Kezdettől genetikusnak készültem, 2003–tól dolgozom ezen területen, úgy szoktam fogalmazni, hogy a molekuláris biológián belül a genetika olyan, mint a svájci bicska: a világon minden megvan benne. Többek közt Rómában, Párizsban képeztem magam tovább, 2013-ban doktoráltam molekuláris diagnosztikából. Bár az időm jelentős részét a laboratóriumban töltöm, azt vallom, hogy a tudománynak direkt módon az emberek mindennapi boldogulását kell szolgálnia.

Miben hiszünk?

A genetika az élet kulcsa, így saját géntérképünk ismerete túlzás nélkül a modernkori bölcsek köve. Ennek a tudásnak a birtokában az emberi teljesítmény határai mind szellemi, mind fizikai síkon szinte felfoghatatlan mértékben tolódnak ki. A genetika tudománya hihetetlen ütemben halad előre, a közeljövőben pedig robbanásszerű fejlődése várható. E folyamatnak a naprakész követését és mindennapi gyakorlattá konvertálását vállalja cégünk Magyarországon egyedülálló módon, professzionális orvosi és genetikai vizsgálatok alkalmazásával.

Szinte nincs olyan ember, aki ne küzdene valamilyen testi és/vagy lelki problémával, de aki egészséges, annak is komoly kihívást jelent napjainkban azt a teljességet megvalósítani az életében, amit angolul összefoglalóan a well-being fejezi ki.

Génállományunk kódrendszerének megfejtésével célzottan tehetünk lépéseket a számunkra legoptimálisabb életmód – így a tudatos táplálkozás, mozgás és pihenés – felé, gyerekeink számára pedig mindezt akár pólyáskorától kezdve biztosíthatjuk. Ez óriási lehetőség, ismerd meg magad és így már tudni fogod, hogy a génjeibe kódolt adottságok alapján hogyan hozd ki az életedből a maximumot!

The next step in health engagement

 
  • BALANCE MOZGÁSTERÁPIÁS ÉS SPORTPREVENCIÓS KÖZPONT (Budai Tenisz Centrum Épülete)
  • Szamos utca 2./c
    Budapest
    1122